De Bakspieker 8 7609 CL Almelo T.0546-814510

De laatste tijd zijn er veel berichten over de ketenvorming in de dierenarts praktijk. De berichtgeving gaat vaak over de oplopende tarieven en het aanbieden of zelfs opdringen van "te veel" zorg, waardoor eigenaren voor hoge kosten komen te staan. Het ligt voor de hand dat mensen dan ook zorg beginnen te mijden, om hoge kosten te voorkomen. 

Als gevolg van deze berichtgeving worden wij nu af en toe gebeld met de vraag of we een "vrije vestiging" zijn. Deze laatste term wordt door dierenartsen zelf gebruikt als een praktijk zich ergens vestigt, zonder dat op die locatie al eerder een dierenartsenpraktijk aanwezig was. Technisch gezien kunnen wij de vraag wel met JA beantwoorden, want 50 jaar geleden was dierenkliniek de Kooikershof een vrije vestiging.

Maar op de vraag of we een zelfstandige praktijk zijn of dat we onderdeel uitmaken van een keten kunnen we antwoorden dat we een zelfstandige praktijk zijn. Al 50 jaar dus!

Wat nog wel belangrijk is, is het onderwerp van de oplopende tarieven. Ook wij zijn genoodzaakt onze tarieven fors te verhogen, alleen al vanwege de zeer terechte stijging van de lonen! Onze ervaring is dagelijks dat het juist de angst voor hoge kosten en dus niet tijdig zorg voor je dier regelen de oorzaak is van de oplopende kosten. Eenvoudige kwaaltjes (met name bij oudere dieren) zijn vaak eenvoudig te verhelpen in de beginfase. Bij dieren die al dagen (maar soms ook al weken tot maanden)  vermageren, braken, diarree hebben of in huis plassen is het vaak een veel ingewikkelder proces en dat brengt meer kosten met zich mee. 

Over de tarieven, maar ook over "wanneer naar de dierenarts gaan" vindt u elders op deze website informatie.

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Afhalen van voer en medicijnen kan tussen 10.30 u en 12.30 uur en
tussen 14.00 en 16.00 uur.

Wij pauzeren tussen
12.30 en 13.30 uur!

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639