De Bakspieker 8 7609CL Almelo T. 0546-814510

Een vermissing

Ik sta net aan de balie om in de agenda te kijken, als de telefoon gaat.
Onze assistente Lineke heeft een bezorgde eigenaar aan de telefoon. De acht maanden oude poes Catty van mevrouw Blom is gisteravond niet meer thuisgekomen. Lineke zoekt Catty's patientenkaart erbij en ziet,

Bo heeft een zeer oog

Normaal zijn Bo en Daisy de beste maatjes, maar vandaag ging er iets mis.
Als Bo een leuke en vrolijke Maltezer de spreekkamer binnenkomt, zie ik het al. Hij kijkt een beetje sip en knijpt zichtbaar met zijn linker oog.
Zijn baasjes vertellen dat hij 's morgens ruzie met de kat gehad heeft. Daisy verstopte zich onder de bank en

Bo schoot er achter aan. Na een korte schermutseling met wat gekrijs en gepiep kwam Bo met een dichtgeknepen oog onder de bank vandaan. Daisy bleek ongedeerd. Na een korte inspectie door zijn baasje leek het met Bo ook wel mee te vallen, aan zijn oog was niet veel te zien. Gedurende de dag bleef hij echter stilletjes en hij bleef zijn oog nog steeds dichthouden en het leek ook wat roder. Reden voor de eigenaar om naar de praktijk te bellen.

Bo wordt onderzocht

Als Bo gewillig op de behandeltafel zit , lijkt er op het eerste gezicht aan het oog ook niet veel te zien, afgezien van dat het traant en wat te rood is. Ik zie gelukkig geen wondjes aan de oogleden. Wel zie ik een vreemd bobbeltje op het hoornvlies, het buitenste doorzichtige deel van het oog. Er omheen zit wat troebeling.

Dit ging zeker op in het geval van Blacky. Blacky is een heel lieve, zwarte Cocker Spaniël van nog geen vijf jaar oud. Hij kwam doodziek bij ons in de praktijk, met zijn baas, die min of meer ten einde raad was. Blacky had hoge koorts, kon bijna niet meer op zijn poten staan, leek pijn te hebben en wilde ook niet meer eten.

Bij zijn eigen dierenarts waren een aantal onderzoeken gedaan en hij werd behandeld met antibiotica en ontstekingsremmers, maar hij leek alleen maar zieker te worden.

We hebben Blacky hier opnieuw onderzocht en zijn direct gestart met urine- en bloedonderzoek en het maken van een echo van de buik. Na uitgebreid overleg met de specialist over het ziektebeeld van Blacky bleek hij uiteindelijk een zogenaamde auto-immuunziekte te hebben. Een auto-immuunziekte is een ernstige ziekte, waarbij afweerstoffen gemaakt worden tegen stoffen of cellen in het eigen lichaam en waardoor ernstige ontstekingen kunnen ontstaan.

Blacky wordt opgenomen

Blacky was zo ziek en verzwakt dat het nodig was hem een tijdje op te nemen, voor infuus en het toedienen van medicijnen en voeding. In de opname werd al snel duidelijk, waarom zijn baasje zo gek op hem was. Ondanks dat Blacky zich heel ziek voelde, liet hij zich steeds zonder verzet behandelen en verzorgen. 

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Ook afspraken op maandag- en woensdagavond mogelijk

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639