De Bakspieker 8 7609CL Almelo T. 0546-814510

Bericht van 1 mei (update 4 juli)

Onze corona maatregelen nog een keer op een rij

  • De praktijk is elke dag geopend, avondspreekuren zijn op dit moment nog niet mogelijk
  • Wij vragen u 1,5 meter afstand te houden van de balie
  • Wij laten 3 personen tegelijk in de wachtkamer. (dus even buiten of in de auto wachten en liever niet te dicht voor de deur)
  • Als u een afspraak heeft komt u dan ook vooral alleen (uitzonderingen in overleg)
  • Ook in de spreekkamer vragen wij u de afstand van 1,5 meter te respecteren
  • U kunt voer en medicijnen beter tijdig vooraf bestellen, wij proberen alles klaar te leggen, zodat u zo kort mogelijk in de wachtkamer hoeft te zijn.
  • Bestellingen kunt u doen via het contact-formulier op deze site, maar ook via een appje naar 06-53339404 (uitsluitend voor niet dringende zaken en dus niet om mee te bellen!)
  • Ook wij bespeuren de behoefte om iets grotere voorraden voer en medicijnen aan te leggen, dat is geen probleem, maar laat het ons tijdig weten, dat geeft ons de gelegenheid ze ook extra te bestellen. Verder zijn er vrij veel producten niet leverbaar. Wij proberen alternatieven te regelen.
  • We desinfecteren de deurklinken van de praktijk een aantal keren per dag

 Voor wie met ons meeleefde: 

Marion en Lineke zijn grotendeels weer aan het werk. Beide zijn nog niet 100% fit, maar we gaan de goede kant op. Chantal blijft tot eind september ter ondersteuning ook nog bij ons werken. Gelukkig voor haar heeft ze ook werk gevonden bij DK Hengelo in Hengelo, dus een deel van de week is ze nu bezet.

Op 8 juni zijn we overgestapt op een nieuw computer programma van Animedic. Voor ons wel even wennen, maar vanaf het begin een enorme verbetering. U zult wel gemerkt hebben dat het mailen van de facturen nog niet erg vlot verliep. We werken er wel aan.

Verder naderen we de vakantie (waarover elders meer). Na de vakantie hopen we we in iets rustiger vaarwater te blijven.

Bericht van 19 juni

Langzaam wordt het gewoon
Voor de meeste mensen beginnen de corona maatregelen te wennen. Tegelijkertijd vergeten we ook weer makkelijk wat er allemaal niet meer mag en kan. Wat voor ons weer een beetje gewoon wordt is dat Lineke en Marion deze afgelopen week weer voorzichtig aan de slag zijn gegaan. Beide nog maar voor een paar uur in de week, maar we zijn weer op de goede weg. Chantal blijft zeker de komende tijd ook nog. De kinderen mogen vanaf 11 mei naar school en dus zal het voor Martine en Marianne ook weer wat makkelijker te plannen zijn. Iedereen heeft op zijn tenen gelopen, maar we zijn wel trots dat we het hebben geflikt. Al zal er soms ook wel iets niet vlekkenloos zijn verlopen.  Daarvoor dan bij deze onze excuses

Bericht 19 april

Tot onze vreugde zijn we afgelopen week weer met 3 assistentes in bedrijf geweest. We kunnen tot nu toe gedurende de dag aardig aan de zorgvragen voldoen. Avondspreekuren zijn helaas tijdelijk geen optie, al wordt het voor ons geregeld wel pas laat voor we thuis zijn. Achter de schermen is er zo veel meer werk nodig dan zichtbaar is. Denkt u aan alle bestellingen van voer en medicijnen, het insturen van onderzoeken, maar ook aan het onderhouden van de apparatuur. Alle administratieve taken houden ons ook flink bezig. Na een werkdag kost het gemiddeld een uur voor alle patiëntendossiers zijn bijgewerkt. Wij zijn gelukkig niet gebonden aan van buitenaf opgelegde regels, maar om de zorg voor uw huisdier optimaal te voldoen is een goed patiëntendossier een vereiste!

Mogelijk bent u er al tegenaan gelopen dat er op dit moment geen röntgenfoto's gemaakt kunnen worden in onze praktijk. Ons (inmiddels bijna antieke) röntgenapparaat had het begeven. Het goede nieuws is dat er een vervangend toestel onderweg is. Bovendien zullen we dan ook zeer binnenkort overstappen op digitale röntgen.  Tot één en ander geregeld is mogen wij nog gebruik maken van de voorzieningen bij onze collega's van Gezelschapsdierenpraktijk Aalderinkshoek. Inplannen vraagt iets meer organisatie, waarvoor dus ook graag uw begrip.

Tot slot: onze corona maatregelen beginnen al bijna een gewoonte te worden. Komende week gaan we nog wat aanpassingen aanbrengen in onze wachtkamer, waardoor het afstand houden tot de balie vereenvoudigd wordt. Rond onze buitendeur ontstaan geregeld ophopingen van wachtenden. Het is prettig als u ook daar de 1,5 meter regel aanhoudt. We zullen op de stoep een aantal markeringen aanbrengen waardoor duidelijk moet worden waar u veilig kunt wachten.

Tot ziens in de praktijk! Maar wel 1 tegelijk!

Bericht 10 april

Hoewel iedereen langzamerhand een beetje gewend raakt aan alle maatregelen en beperkingen, blijft het een onwerkelijke wereld. Wij deinzen achteruit als we binnen 1,5 meter van elkaar komen alsof we bang zijn voor elkaar. Gelukkig is het allemaal voor een goed doel: iedereen gezond houden. 

In de praktijk lukt het redelijk om veilig te werken, mede dank zij al jullie inspanningen. Ook de steunbetuigingen die we ontvangen (o.a. via Facebook) zijn hartverwarmend. Wij vinden het heel belangrijk dat we zorg kunnen blijven leveren en doen daarvoor onze uiterste best. Helaas zijn nog steeds 3 van onze 4 assistentes thuis, maar met Chantal als invalkracht redden we ons. Helaas zijn er wat langere wachttijden voor de operaties en moeten we af en toe wat schuiven in ons programma. Iedereen toont ook daarvoor veel begrip, waarvoor onze dank. We doen het duidelijk samen!

Op dit moment willen wij graag iedereen een fijne Pasen wensen. We zijn op Goede Vrijdag (zoals altijd) een uurtje eerder gesloten. De dienstdoende dierenarts kunt u bereiken via ons telefoonnummer. Maandag 2e paasdag zijn we natuurlijk ook gesloten. We zijn er weer op dinsdagochtend 14 april.

De aangepast maatregelen kunt u hieronder vinden: 

 Bericht  22 maart

Afgelopen week waren wij genoodzaakt woensdagochtend te sluiten. Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen en dat betekent dat wie verkouden of grieperig lijkt thuis blijft. Daarnaast zijn er schoolgaande kinderen die thuis moeten worden opgevangen. Helaas is ons beroep niet direct als een cruciaal beroep ingeschaald. Hierdoor komt onze personele bezetting onder druk en kan het ook komende week gebeuren dat wij niet onze normale opingstijden kunnen realiseren. Wij houden u via Facebook en dit nieuwsbericht op de hoogte.

In aanvulling op onderstaande regels nog het volgende:

- u kunt voer en medicijnen beter tijdig vooraf bestellen, wij proberen alles klaar te leggen, zodat u zo kort mogelijk in de wachtkamer hoeft te zijn.
- bestellingen kunt u doen via het contact-formulier op deze site, maar ook via een appje naar 06-53339404 (uitsluitend voor niet dringende zaken en dus niet om mee te bellen!)
- ook wij bespeuren de behoefte om iets grotere voorraden voer en medicijnen aan te leggen, dat is geen probleem, maar laat het ons tijdig weten, dat geeft ons de gelegenheid ze ook extra te bestellen.

Verder wensen we iedereen sterkte die op welke manier dan ook geraakt wordt door deze crisis. 

Bericht 16 maart

Met ingang van vandaag gaan wij ook strengere regels hanteren

- wij vragen u 1,5 meter afstand te houden van de balie
- wij laten 1 persoon tegelijk in de wachtkamer. (dus even buiten of in de auto wachten).
- als u een afspraak hebt komt u dan ook vooral alleen (uitzonderingen in overleg).
- ook in de spreekkamer vragen wij u de afstand van 1,5 meter te respecteren.

Op deze manier hopen wij u en uw huisdier de komende weken toch de hoog nodige zorg te kunnen bieden.
Verder zijn we natuurlijk ook bereikbaar voor vragen.

Bericht 8 maart 

De hele wereld is in de ban van het Corona-virus. Geen reden voor paniek, maar wel reden om voorzichtig te zijn. In het geval van een besmetting is er een quarantaine periode vereist van 14 dagen. Dat willen wij graag voorkomen. Daarom nemen wij een aantal, bescheiden maatregelen:

- we schudden tijdelijk geen handen
- we desinfecteren de deurklinken van de praktijk een aantal keren per dag

Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat het virus overgebracht kan worden door huisdieren. Dat wil niet zeggen dat er geen coronavirus gevonden kan worden op uw hond of kat, want ook zij kennen corona besmettingen. De Covid 19 variant is echter een totaal andere variant. Knuffelen met je huisdier is dus helemaal veilig, laten likken liever niet (maar dat natuurlijk ook vanwege bepaalde bacteriën in de bekken van honden en katten).

 

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Ook afspraken op maandag- en woensdagavond mogelijk

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639