De Bakspieker 8 7609CL Almelo T. 0546-814510

Een vermissing

Ik sta net aan de balie om in de agenda te kijken, als de telefoon gaat.
Onze assistente Lineke heeft een bezorgde eigenaar aan de telefoon. De acht maanden oude poes Catty van mevrouw Blom is gisteravond niet meer thuisgekomen. Lineke zoekt Catty's patientenkaart erbij en ziet,

dat zij als kitten twee keer bij ons geweest is voor haar entingen, maar ook dat zij gechipt is. Zij kan mevrouw Blom een beetje geruststellen. Als Catty gevonden wordt door de dierenambulance of naar een asiel of dierenarts gebracht wordt, wordt direct gecontroleerd of zij een chip heeft en dan is zij zo weer terug bij haar vrouwtje.
Mevrouw Blom vertelt nog, dat zij zich niet alleen zorgen maakt over Catty, maar ook over haar dochter, die heel erg aan de kat gehecht is en deze week proefwerkweek heeft op school, maar zich niet kan concentreren.

Vijf weken later

Op tafel zit een mooie zwarte kat met een witte en bef en witte pootjes vriendelijk naar me te kijken. Als ik haar begroet geeft ze kopjes tegen mijn hand. Het is de kat van mevrouw Blom, die gelukkig na een paar dagen weer terecht was. Catty was met iemand meegelopen, die haar, in de veronderstelling dat het om een zwerfkat ging, een paar dagen in haar eigen huis binnengehouden had. Toen Catty dat, als een echte buitenkat niet accepteerde en hoog in de gordijnen klom, werd ze naar het asiel gebracht, waar de dolgelukkige familie Blom haar weer kon ophalen. Ze had geen ongeluk gehad en verkeerde in goede gezondheid, maar nu begint mevrouw Blom zich toch wat zorgen te maken, want Catty wordt zo dik.
Na een grondig lichamelijk onderzoek blijkt, dat Catty weliswaar geen ernstige ziekte onder de leden heeft, maar wel een vrij volle buik heeft voor een verder zo slanke kat.
Reden om een echo-onderzoek te adviseren.

Mooie beelden

Catty ligt op haar rug op een vachtje op de echotafel, terwijl onze assistente Marion haar zachtjes kriebelt om haar wat af te leiden van het voor haar toch wel spannende onderzoek. Mijn collega Angelie ziet al snel wat er aan de hand is, als ze de baarmoeder van Catty in beeld krijgt. Deze is vergroot en er zijn duidelijk vruchtdelen te zien. Bij nauwkeurig bekijken van de vruchtjes zie je zelfs de hartjes kloppen. De conclusie is, dat Catty moeder wordt en dat alles in orde is. Hoeveel kittens zij verwacht is met een echo-onderzoek niet met zekerheid te zeggen, maar het zijn er minstens twee.
In eerste instantie is mevrouw Blom even beduusd van het idee, dat ze over een paar weken niet meer één, maar wel drie of misschien nog meer katten in huis zal hebben. Nadat ze van de schrik bekomen is, vindt ze het ook wel heel leuk en gaat ze in gedachten haar vrienden en kennissen al na op zoek naar nieuwe baasjes. Maar er komen ook veel vragen bij haar op, want zoiets heeft ze nog niet eerder bij de hand gehad.
Terug aan de balie kan Lineke veel van haar vragen al beantwoorden en zij geeft mevrouw ook een aantal informatiefolders mee, onder andere over het ontwormen van moeder en kittens, want dat moet al drie weken na de geboorte voor het eerst gebeuren. Mochten er zich tijdens het laatste gedeelte van de dracht of de bevalling nog problemen voordoen, dan kan mevrouw contact opnemen met de praktijk. Gelukkig is dit bij katten zelden het geval. Gerustgesteld gaat mevrouw even later naar huis.

Gezinsuitbreiding

Een week of acht later belt mevrouw Blom opnieuw naar de praktijk. Dit maal om door te geven dat haar kat Catty drie gezonde kittens heeft gekregen. Ze heeft nog een aantal vragen en ze wil weten wanneer Catty gesteriliseerd kan worden. Het hele gezin geniet van het mooie nestje kittens en gelukkig is het mevrouw gelukt om ze straks allemaal onder dak te krijgen, maar daarmee zijn de kattenliefhebbers onder haar kennissen nu wel voorzien, vertelt zij lachend.

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Ook afspraken op maandag- en woensdagavond mogelijk

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639