De Bakspieker 8 7609CL Almelo T. 0546-814510

 dk6

Na mijn afstuderen in 1983 heb ik eerst een aantal jaren gewerkt als waarnemend dierenarts. Daarmee heb ik in korte tijd veel ervaring opgedaan en heb ik veel dierenartsenpraktijken gezien van Amsterdam tot Zuid-Limburg.

In 1985 zijn mijn man en ik naar Twente verhuisd, toen hij de praktijk van collega Wessels overnam. Mij werd gevraagd of ik het gezelschapsdierendeel, toen ook al uitgeoefend op de Kooikershof voor mijn rekening wilde nemen. Dat heb ik een aantal jaren met veel plezier gedaan, met hulp van onze assistente Marion, die al voor mijn tijd bij de kliniek werkzaam was. In 1989 kon ik de praktijk overnemen van de oprichters.

Hoewel ik van oorsprong niet uit Twente kom, voel ik mij hier al jaren prima thuis.

We hebben drie kinderen, een meisje en twee jongens, die in Twente geboren zijn. Inmiddels zijn de oudste twee uit huis. Vooral de jongens zijn uitstekend geïntegreerd in de Twentse (uitgaans)cultuur. Uiteraard ontbreken bij ons de huisdieren niet. Ons huis en erf geeft onderdak aan twee katten en een hond, een koppel Drentse heideschapen en een flink aantal krielkippen. Naast mijn werk in de praktijk probeer ik tijd te maken voor wandelen, fietsen en vogels kijken in de vrije natuur, tuinieren in de sier- en moestuin, spinnen en breien van oa. de wol van onze eigen schapen en schilderen. Sinds een jaar of twee zing ik in een (kerk)koor. Als vrijwilliger houd ik mij bezig met dierenwelzijn.

Het werk in de praktijk is erg afwisselend door het contact met de verschillende dieren en hun eigenaren. Binnen dat kader vind ik het behandelen van de oudere patiënt en de chirurgie van tumoren een uitdaging.

 

Vanaf 1 januari 2019 heeft Elma De Kooikershof achter zich gelaten. Ze heeft haar sporen meer dan verdiend, door jaren klaar te staan voor dieren en hun baasjes uit Almelo. Het werd tijd voor haar hobbies, en vanaf 2021 kunt u haar dan ook  vinden in haar Wolwerkplaats Stiel. Helaas konden we haar niet verleiden om nog af en toe terug te keren naar haar oude vak. Tot op heden (december 2021) zijn we ook nog op zoek naar een waardige vervangster!

dk20
Vanaf januari 2019 kwam Mieneke van Kooten in onze praktijk werken. Ze had nog maar kort daarvoor haar opleiding voltooid in België, nadat ze daarvoor al een korte loopbaan als verpleegkundige had doorlopen.

Mieneke paste goed in ons team, bedachtzaam, zorgvuldig, integer! Helaas bleek in het najaar van 2019 dat ze eigenlijk een roeping voelde om zich in Afrika in te zetten voor kansarme kinderen. Het duurde (mede door corona) nog tot januari 2021 voor ze ons verliet, om in Malawi in een kindertehuis, haar oude beroep als verpleegkundige weer op te pakken.

Ze heeft het daar naar haar zin en nadat ze ons in september 2021 bezocht bleek dat ze een visum voor 2 jaar heeft gekregen. Voorlopig blijft ze dus in Malawi.

dk13

In 2021 en 2022 heeft Pietie Segers geregeld spreekuren waargenomen als "zelfstandig" dierenarts. Met ingang van 2023 stopt deze samenwerking.  We willen Pietie graag bedanken voor haar enthousiasme en kordate optreden.

dk19
Jarenlang heeft Marianne bij De Kooikershof gewerkt als assistente. Eigenlijk vrij snel vooral achter de balie, en aan de telefoon. Marianne werkt heel erg zorgvuldig, is snel van begrip en houdt van doorpakken. "Hup en door" was haar motto. Zo regelde ze altijd feilloos alle administratieve zaken zoals rekeningen en vaccinatie-oproepen. Na het vertrek van Elma Bartels uit de praktijk in 2019 werd ze vooral de rechterhand van de achterblijvende dierenarts, die voor allerlei zaken geen tijd meer had.

Helaas zocht Marianne (nog) meer uitdaging en heeft ze vanaf 1 oktober 2021 de praktijk verlaten na 15 jaar super fijne samenwerking! Ze is helemaal uit het vak gestapt, en regelt nu de zaken voor een bedrijf in brandpreventie en EHBO. 

We hebben een gepast afscheid bedacht in de vorm van een chocolade workshop. Zeer opvallend dat de chocola, die we vaak krijgen, veel langer meegaat, sinds Marianne er niet meer is!

dk15

Noesse is ooit stagaire geweest in de praktijk, maar na haar afstuderen als paraveterinair een andere kant opgegaan. Met haar uitlaatdienst "Door weer en wind" verzorgde ze jarenlang heerlijke uurtjes voor honden. Ook fokt ze prachtige Shiba's. Na het vertrek van Marianne in 2021 heeft ze haar plaats ingenomen aan de balie. In september 2022 zijn onze wegen weer gescheiden en heeft Noesse een andere werkplek gevonden.

Social Media

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8.30 uur - 17.00 uur

Ook afspraken op maandag- en woensdagavond mogelijk

Adres

De Bakspieker 8
7609 CL Almelo

T. 0546-814510

KvKnr. 74406639